Menu

Energieke buurtouders gezocht

February 4, 2015

Door slim te doen met gereedschap, auto, fiets, partytent, speelgoed, scootmobiel willen buurtbewoners in Gaasperdam zo slim mogelijk samen besparen. Zo helpen wij elkaar met ‘besmettelijke buurtkracht’ door tips te geven over onder andere ‘warm de winter door, zonder armer te worden’.

Handige tips

Benieuwd naar tips voor het isoleren van je ramen? Verwarmen met infrarood? Of algemene tips over het slimme samenwerking op gebied van mobiliteit, voedsel, water, energie en afval? Kijk dan eens onder het kopje ‘handige tips/links’ hierboven.

Van kamer naar schoolplein sessies!

Er zijn inmiddels verschillende tafelsessies gehouden. Tot nu toe alleen met volwassenen, bij mensen thuis of in Buurthuis Holendrecht. Nu is het de beurt aan de kinderen om slim aan de gang te gaan!

Energieke buurtouders gezocht

Daarom zoeken we 10 tot 15 energieke buurtouders die schoolgaande kinderen hebben in Gaasperdam en die woensdag 11 februari van 10:00 tot 11:30 met elkaar ideeën willen uitwisselen over manieren waarop je slim samen met je kind kunt (energie be-) sparen. Vervolgens krijgen deze ouders op vrijdag 13 februari een verrassingspakketje mee om uit te delen na schooltijd.

Een week later horen van de kinderen en energieke buurtouders graag de uitkomst van een week samen (energie be-)sparen. En of er nieuwe handige tips zijn opgedaan.

Ben jij een energieke buurtouders?

En wil je deze uitdaging wel aan met jouw kind of kinderen? Geef je dan snel op via Anne(at)slimwonengaasperdam.nl.