Menu

Heeerlijke warmte met infrarood panelen

January 26, 2015

Wij van SLIM wonen Gaasperdam houden van SLIM samen doen, niet alleen als buren, niet alleen met partners zoals Alliander en Waternet, maar ook met partners van buiten de buurt. Zo werken we ook samen met allerlei landelijke organisaties. Deze keer aandacht voor Urgenda die via ons hun ThuisBaas-actie wil promoten. Past precies in ons SLIMME straatje: ook wij (Anne en Frank) verwarmen ons huis met infrarood panelen van ThermIQ.

Pionieren met nieuwe producten en technieken is altijd even spannend. Daarom hebben wij afgelopen winter alvast met infrarood panelen geëxperimenteerd. Aan het plafond, aan de muur of als losse bijzet verwarming. In verschillende maten met verschillende sterktes. Met en zonder thermostaat waarmee je sterkte en warmte kunt regelen. En wat we er na een paar maanden van vinden? Heeerlijke warmte!

En nog slim ook. In tegenstelling tot conventionele radiatoren verwarm je met infrarood panelen niet een hele ruimte zoals je woonkamer maar slechts dat gedeelte waar veel gebruik van wordt gemaakt. Denk bijvoorbeeld een eetkamertafel of boven de bank. Het kan in de rest van de ruimte dan best een paar graden kouder zijn maar zolang je in het bereik van de infrarood panelen bent heb je het niet koud. Doordat je niet een hele ruimte hoeft te verwarmen zijn de infrarood panelen van ThermIQ die wij hebben gekocht afgelopen zomer dus een stuk efficiënter dan met radiatoren.

Anne heeft berekend zij de afgelopen twee maanden in totaal 150 kuub gas minder nodig had voor het verwarmen van haar woonkamer. Dat komt grotendeels door het gebruik van haar infrarood panelen maar ook door het lage zetten van haar verwarming s’nachts van 21 naar 20 graden. Omdat ThermIQ panelen wel elektriciteit verbruiken is Anna haar elektriciteitsverbruik wel verhoogd met 200 kWh. Een kuub gas kost al snel €0,65 en een kWh ongeveer €0,22. Voor wie snel kan rekenen ziet dat je niet alleen energie mee bespaart maar het ook financieel aantrekkelijk kan zijn. Anne heeft op deze manier niet alleen een comfortabelere woning maar ook ongeveer €50 weten te besparen!

Via ThuisBaas kun je nu ook gebruik maken van een winterkorting op ThermIQ infrarood panelen. Meer over infrarood verwarmen, ThuisBaas en de winterkorting lees je hieronder.

ThuisBaas

ThuisBaas helpt je om jouw woning energieneutraal te maken. Dit betekent geen fossiele brandstoffen meer van energiebedrijven, maar je huis laten draaien op (eigen) duurzaam opgewekte energie.

ThuisBaas helpt hierbij door te zoeken naar de beste manier van duurzaam verwarmen. De beste en meest duurzame producten worden geselecteerd, waardoor het makkelijk wordt om thuis aan de slag te gaan. ThuisBaas werkt onafhankelijk, zonder winstoogmerk en is een initiatief van stichting Urgenda.

Urgenda laat in haar brochure ‘Ons Huis Energieneutraal’ zien dat gemiddelde huizen energieneutraal gemaakt kunnen worden voor maximaal 35.000 euro. Wie meteen wil beginnen kan nu zelf aan de slag via ThuisBaas. Lees hier via deze link meer over.

Infraroodverwarming

Het eerste product dat ThuisBaas uitlicht is infraroodverwarming van ThermIQ. Een heel goed alternatief voor traditionele verwarmingssystemen zoals de CV. Infraroodpanelen verwarmen niet de lucht, maar direct de objecten eronder of ervoor. Je verwarmt hiermee verschillende ruimtes heel efficiënt en aangenaam.

Met infraroodverwarming hoef je geen aardgas meer te gebruiken voor het verwarmen van je huis, waardoor het verwarmen helemaal duurzaam is als je groene stroom afneemt.

Heb je zonnepanelen op het dak? Nog beter! Dan kun je letterlijk zelf het zonnetje in huis halen door je woning met infraroodpanelen te verwarmen. Je doet het dan echt helemaal zelf.

Infraroodverwarming is ook goed in te zetten als je je energieverbruik wilt verminderen. De besparing zit in meerdere factoren. Zo is het mogelijk in een open ruimte microklimaten te creëren, waardoor je niet langer ‘loze’ ruimte onnodig hoeft te verwarmen. De gevoelstemperatuur bereik je met infraroodverwarming eerder dan bij traditionele verwarming, waardoor de ruimte niet zo warm hoeft te worden als voorheen. Dat scheelt energie én kosten.

Verwarm je huis zonder gas en maak een stap richting energieneutraal wonen. Iets om trots op te zijn!

Tot 1 april 2015 ontvang je via de website van ThuisBaas 35% korting op de infrarood panelen van ThermIQ. De korting kan nog iets verder oplopen als je zonnepanelen hebt of als je in slaagt je gasaansluiting af te sluiten. Benieuwd naar deze actie? Kijk dan op de website van ThuisBaas!