Menu

Zonnepanelen zijn besmettelijk

December 15, 2014

Dat zonnepanelen op verschillende manieren voordeel opleveren weten de meeste mensen wel. Maar dat zonnepanelen ook ‘besmettelijk’ kunnen zijn weten minder mensen. Behalve op de Maldenhof! Want daar werd een paar jaar geleden voor het eerst geëxperimenteerd met het positief besmetten van elkaar. Van een eerste buur met zonnepanelen volgde er in korte tijd meer die ook zonnepanelen hadden geplaatst. Daar bleef het niet bij want de volgende stap was elkaar informeren en enthousiasmeren over vloerisolatie!

De besmettelijke werking van zonnepanelen is sinds kort ook door een onderzoeksbureau bevestigd. Uit het onderzoek van KIEN komt volgens ‘de groene courant’ naar voren dat 68 procent van de mensen die zegt zonnepanelen te willen kopen, de buren al zonnepanelen hebben. Andersom blijkt ook dat woningeigenaren waarvan de buren geen zonnepanelen hebben, zelf ook minder enthousiast zijn over zonnepanelen.

Een ander grappige uitkomst van het onderzoek is dat mannen een stuk gevoeliger blijken te zijn voor zonnepanelen op het dak van hun buren. Als de buren zonnepanelen hebben zegt 63 procent van de mannen ook zonnepanelen te willen. Dat wil niet zeggen dat je buurvrouw er niet gevoelig voor is want ook 47% van de buurvrouwen zegt van zonnepanelen te willen profiteren als haar buren dat ook doen.

Voor Gaasperdammers die ook door hun buren zijn besmet of als eerste buur in hun straat de rest positief willen besmetten met hun zonnepanelen zijn van harte welkom op de themabijeenkomst over zonnepanelen binnenkort! Neem af een toe een kijkje op de website om te zien op welke dag en hoe laat de bijeenkomst zal plaats vinden of stuur een mailtje naar Anne via Anne(at)slimwonengaasperdam.nl of Frank via Frank(at)slimwonengaasperdam.nl als je deze bijeenkomst niet wilt missen.

Lees meer over het onderzoek op de website van de Groene Courant via deze link.