Menu

Tafelsessie ‘Special’: SLIM leren over voedsel – 23 maart

March 3, 2015

Net na de Slimme Markt op 23 maart organiseert Slim wonen Gaasperdam een bijzondere tafelsessie. Ditmaal is het een ‘special’ SLIM leren over voedsel. De hosts van deze Special zijn Annet van Hoorn en Alida Landbrug.

  • Datum: 23 maart 2015
  • Tijd: 19:00 – 21:30
  • Locatie: Buurthuis Holendrecht

Special: SLIM leren over voedsel

Annet en Alida zijn twee moeders uit Gaasperdam die bezorgd zijn dat kinderen op school niet genoeg leren over wat gezonde voeding is en waarom, en daar willen we wat aan doen. Ze hebben al praktische ervaring met het werken met kinderen in de natuur, de moestuin en met bewegen, maar ze zijn ambitieus en vinden daarom dat ze daarmee nog veel te weinig kinderen bereiken. Schooltuinen zijn geweldig, maar daar leren kinderen niet veel over voedsel. Alida en Annet vermoeden dat er veel meer mensen zijn die zelf niet geleerd hebben wat het belang van gezond voedsel en een gezonde leefstijl is, en het ook niet kunnen doorgeven. Er is al genoeg diabetes in Gaasperdam, soms al bij kinderen, en er zijn nog meer gevolgen waar je bezorgd over kunt zijn.

Spreekt gezond en duurzaam voedsel jou aan? Dan ben je van harte welkom om op 23 maart samen hierover te komen praten en mee te denken. Kun je niet wachten tot 23 maart? Kom dan naar de Slimme Markt op 21 maart waar ook veel aandacht is voor gezond voedsel.

De hosts op 23 maart

Alida Landbrug is een ervaren rot op het gebied van jeugdzorg en welzijnswerk en sinds enige tijd bezig met een programma voor kinderen met obesitas en in een moestuin, Annet van Hoorn is sinds 2008 bezig met stadslandbouw en inmiddels wel een deskundige op het gebied van voedsel en voedselproductie, mensen empoweren, en de effecten van tuinen op mensen.

Als we enthousiaste mensen en ideeën bij elkaar hebben, willen we onderzoeken of we een programma kunnen ontwikkelen om kinderen in Zuidoost te empoweren om goed te eten, en hun ouders positief te beïnvloeden, in plaats van de slachtoffers te worden van de kinderreclame.

Voor een gezonder Zuidoost, een gezondere economie en een gezondere omgeving!

Welkom en meld je aan!

Dus: Welkom! En nodig vooral ook je vrienden en vriendinnen uit.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen aan: