Menu

Een Pop-Up Store die van alle markten thuis is

December 3, 2014

Sinds afgelopen zomer heeft Gaasperdam een duurzame ‘Pop-up Store’. Deze tijdelijke winkel in winkelcentrum Wisseloord is opgezet door Richard Severin en zijn vriendin Jacintha Curwen. Richard en Jacintha zijn begonnen met het verkopen van tweedehands en vintage kleding in hun Pop-up Store.

Kleding

Waar je in een normale kledingwinkel bij de kassa per artikel afrekent, gaat het in de Pop-up Store anders. Hier betaal je namelijk per kilo! Voor vintage kleding betaal je €20 per kilo en voor tweedehands kleding slechts €5 per kilo. Dat betekent dat 5 tweedehands t-shirts – van 200 gram – koopt voor €5. En een stoer vintage jasje van een kilo kost dus ook maar €20.

Upcycling

Ook voor kleding die niet meer verkocht kan worden hebben Richard en Jacintha een bestemming gevonden. In plaats van de kleding aan de straat te zetten wordt deze omgetoverd tot nieuwe en hippe gebruiksvoorwerpen. Zo doet een oud versleten leren jasje nu dienst als een bijzondere beschermhoes voor een ipad of kleine laptop. Een mooi voorbeeld van innovatief hergebruik of zoals Richard het noemt “upcycling” in plaats van recycling.

Meer dan alleen kleding

Inmiddels kun je in de Pop-up Store van Richard en Jacintha voor meer duurzame producten en diensten terecht dan alleen kleding. Zo kun je hier tegenwoordig ook je fiets laten repareren of een goedkope en opgeknapte tweedehands fiets kopen. Dat gaat nu zo goed dat de vrijwilliger die verantwoordelijk was voor de fietsreparaties, door Richard en Jacintha is aangemoedigd er een bedrijfje van te maken.

Sociaal ondernemerschap

En daarmee zijn we tot kern doorgedrongen waarom Richard en Jacintha de Pop-up Store zijn begonnen. Door het opzetten van deze tijdelijke winkel hopen zij hun vrijwilligers op weg te helpen naar economische zelfstandigheid door gebruik te maken van de kansen die worden geboden als het gaat om duurzaam hergebruik of “upcycling” van kleding en andere spullen.

Kortom, de Pop-up Store in winkelcentrum Wisseloord is een bijzondere winkel waar iedereen iets kan halen of juist brengen!

Lees meer over de Pop-up Store of het verhaal van Richard en Jacintha op andere websites of hun facebook pagina: